Hallonpannacottapaj

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
250 g philadelphiaost

färska bär till garnering.

Gör så här:

Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.  Låt stå i kylen medans blandningen görs.

Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.  Ta bort kastrullen från  värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen med mixer-stav eller i en matberedare till en pure. Rör ner philadelphian och puren i grädden. vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpen minst 3 timmar innnan servering. Servera gärna med färska bär.

Jätte gott =)

(receptet är från tasteline)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s