2 sorters fläskfilé med potatismos och en tomat/basilika sallad

Den kalla fläskfilén

En fläskfile
1/2 dl matolja
1/2 dl soja
1 1/2 tsk grillkrydda
1 1/2 tsk svartpeppar
2-3 vitlökar

Gör så här: Stek fläskfilen hel tills den får lite yta, sedan in i ugnen på 225 grader tills den är klar. Låt den svalna lite och sedan skär i tunna skivor

Blanda marinaden. Vill man ha lite mindre smak ta bara 2 vitlökar, jag gjorde det och den blev jätte god. I med fläskfilen i marinaden och ställ i kylen 1 dygn. Passar jätte bra till tomat/basilika salladen

Varma fläskfilen

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
ca 1 dl soja
1 tsk sambal

Gör så här :

Blanda allting och häll över fläskfilen och ställ sedan in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills den är klar.

Tomat/Basilika sallad

1 kruka basilika
1 paket körsbärstomater
1 vitlök
olivolja
fetaost

Hacka tomater och basilika, lägg i en skål, pressa en vitlök och häll sedan på olivolja och blanda med fetaost. klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s